Greek Daily Headlines News Headline Animator

Friday, April 4, 2008

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου

Πρόγραμμα προβολών Κινηματογραφικής Λέσχης
Παιδικό Πρόγραμμα

nea kinhm lesxiΞεκίνησε τη λειτουργία της η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου στον κινηματογράφο ‘Βιτσέντζος Κορνάρος’.

Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα Β του Βιτσέντζου Κορνάρου και το εισιτήριο είναι 6 ευρώ.


Οι ταινίες που θα προβληθούν από την Κινηματογραφική Λέσχη:

07/04

Funny Games / Παράξενα παιχνίδια [1997 - Θρίλερ]
Δύο νεαροί εισβάλλουν στο εξοχικό μιας εύπορης οικογένειας, αιχμαλωτίζουν τους ενοίκους και, παίζοντας μαζί τους σαν τη γάτα με το ποντίκι, τους σκοτώνουν διαδοχικά.

14/04
Vera Drake / Το Μυστικό της Βέρα Ντρέικ [2004 - Δραματική]
Η Vera Drake είναι μια νοικοκυρά, που μυστικά βοηθάει νεαρές κοπέλες να αποβάλλουν. Μία από τις εκτρώσεις της, θα οδηγήσει την κοπέλα στο νοσοκομείο και την αστυνομία στο σπίτι της-όπου όλα αποκαλύπτονται.

21/04
Withnail & I / Ο Φίλος μου κι Εγώ [1987 - Κωμωδία]
Στο Λονδίνο του `69, δύο άνεργοι ηθοποιοί, ο Withnail και ο Marwood, βρίσκουν παρηγοριά στο ποτό και σε άλλες ουσίες. Ψάχνοντας διαφυγή από τις ανιαρές ζωές τους καταφεύγουν βόρεια στο Penrith, στο αγροτόσπιτο του θείου του Withnail. Εκεί έχουν να αντιμετωπίσουν, τη λιτή ζωή, τους ντόπιους και πολλές εκπλήξεις, με αποτέλεσμα να κλονιστούν τα νεύρα τους αλλά και η φιλία τους.

05/05
Ροζ [2006 - Δραματική]
Βινιέτες από τη ζωή ενός νέου, πιθανού alter ego του σκηνοθέτη, σε ένα μικρόκοσμο που απαρτίζεται από τη εντεκάχρονη Ουκρανή προτεζέ του, τη γέρικη σκύλα του, τον εσωστρεφή πατέρα του, τον σούπερ tv star αδερφό του, την αυθάδη μάνα του και τη νεαρή μητριά του.

12/05
Die Bitteren Tranen der Petra von Kant / Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ [1972 - Δραματική]
Η Πέτρα φον Καντ, επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας, είναι αυταρχική και κακομαθημένη. Χωρισμένη, έχει μια κόρη σε οικοτροφείο και ζει με μια αφοσιωμένη γραμματέα και οικονόμο, τη Μαρλένε, αμίλητη και αποτελεσματική. Ερωτεύεται μια νεαρή, λαϊκής προέλευσης, την Κάρεν και συζεί μαζί της. Η Κάριν περιμένει από την Πέτρα να την αναδείξει. Η Μαρλένε παρακολουθεί ενώ την τρώει η ζήλια.

19/05
Little Miss Sunshine [2006 - Κωμωδία]
Ο ορισμός της δυσλειτουργικής οικογένειας: Ο Φρανκ, ο πατέρας της οικογένειας, έχει εφεύρει τους 9 κανόνες που οδηγούν στην επιτυχία. Ο θείος Ρίτσαρντ, προέρχεται από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας λόγω της απόρριψης από ένα μαθητή του. Ο παππούς, χρήστης κοκαΐνης και μεγάλος εραστής, συμβουλεύει τον εγγονό του να πάει με όσο περισσότερες γυναίκες μπορεί στη ζωή του, ενώ ο γιος της οικογένειας, Ντουέιν, έχει ορκιστεί να μη μιλήσει μέχρι να πείσει τους γονείς του να τον γράψουν στην σχολή πιλότων. Μέχρι τότε, έχει αποφασίσει να επικοινωνεί με σημειώματα. Η μητέρα, πιο κοντά στη λογική από όλους, αποτελεί τον σταθεροποιητικό παράγοντα της οικογένειας κι ας βρίσκεται σε πλήρη διάσταση απόψεων με τον Φρανκ. Όλοι μαζί θα μπουν σε ένα παλιό Volkswagen και θα οδηγήσουν την 8χρονη Όλιβ στην Καλιφόρνια, στα τελικά του παιδικού διαγωνισμού Little Miss Sunshine.

26/05
Il Gattopardo / Ο γατόπαρδος [1963 - Ιστορική]
Το 1860, στη Σικελία, ο ευγενής Don Fabrizio di Salina είναι ο αρχηγός μιας από τις ισχυρότερες οικογένειες του νησιού. Καθώς η Ιταλία θα ενωθεί υπό το σκήπτρο ενός νέου βασιλιά, η αριστοκρατία εξασθενεί και ο Don Fabrizio βλέπει τις επιπτώσεις στη ζωή του. Τα φέουδά του να εξανεμίζονται, ενώ την ίδια στιγμή ο λατρεμένος του ανιψιός θα ερωτευτεί μια πάμπλουτη χωριατοπούλα. Ανήμπορος να αλλάξει τα πράγματα, αποδέχεται τη νέα κατάσταση με τη φινέτσα που ταιριάζει σε έναν αριστοκράτη.

(περιλήψεις από cine.gr, kalimera.gr, gfc.gr)



Το Παιδικό Πρόγραμμα:
16/12: Ένα καλοκαιρινό παραμύθι - Den Basta sommaren [2000]
13/01: Ο Βίνσεντ κι εγώ - Vincent et moi [1990]
03/02: Χάρτινα αεροπλανάκια - Mooshak e Kaghazi [1997]
02/03: Μητρική αγάπη - Mehr-E Madari [1997]
06/04: Το τσίρκο - The Circus [1928]
04/05: Ο βασιλιάς των μασκών - Bian Lian [1966]


Πηγή: cinetalk

No comments: